Πατατοπιτα.




Πατατοπιτα
Τόσο εύκολη και τόσο γευστική όσο καμία.. Την είδα πριν πολύ καιρό απ τη Μαρία κυριμλιδου και την έφτιαξα αμέσως.. Εγώ δεν έβαλα αυγο την έκανα νηστισιμη και προσθεσα φρέσκο κρεμμυδάκι

ΥΛΙΚΑ

5-6 πατάτες μικρες
300 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλατι,πιπερι
εξτρα αλεύρι για το άνοιγμα φύλλου.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ


λιγο λαδι  ή βουτυρο
λιγο σουσάμι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε.
Τις κάνουμε πουρέ,προσθέτοντας μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι
λάδι ,το αλάτι,το πιπέρι και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Στο τραπέζι ρίχνουμε και άλλο αλεύρι και δίνουμε σχήμα και πάχος λαγάνας .
Στο ταψί βάζουμε αντικολλητικο χαρτί στρώνουμε την πίτα μας και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με το πιρούνι.
Περνάμε την επιφάνεια με το  λαδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. ψηνουμε στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.
Με αυτήν την δόση  βγαίνει μια πίτα για ενα ταψί.
Πηγή :https://mariakyrimlidou.blogspot.com/2016/04/blog-post_72.html?m=1

0 comments