Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι!!!!!!
Το χρώμα του σαν κεχριμπαρι..... το άρωμα του μεθυστικο..... Το απόλυτο φθινοπωρινο γλυκό.... απ τα πιο εύκολα γλυκά του κουταλιου και φυσικά απ τα ωραιότερα......
500 γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό... περίπου 600 ml
Λίγα κλοναρακια αρμπαρορυζα
Χυμός μισού λεμονιού
Πλενουμε τα σταφύλια και προσεκτικά τα αφαιρούμε απ το τσαμπι.
Τα αφήνουμε να στεγνωσουν και σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε εναλλάξ ζάχαρη σταφύλια μέχρι να τελειώσουν.... Τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.... μ αυτό τον τρόπο δεν ζαρωνει το σταφύλι μας στο βράσιμο.
Την επόμενη το ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νερό και την αρμπαρορυζα και ξεκινάμε το βράσιμο. Μόλις πάρει βρασει χαμηλωνουμε το μάτι και σιγοβραζουμε για περίπου 35 λεπτά.
Το κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Το γλυκακι μας είναι έτοιμο.......
Βήμα βήμα οι φωτογραφίες εδώ https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1773817556240766&id=1721888121433710
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Το χρώμα του σαν κεχριμπαρι..... το άρωμα του μεθυστικο..... Το απόλυτο φθινοπωρινο γλυκό.... απ τα πιο εύκολα γλυκά του κουταλιου και φυσικά απ τα ωραιότερα......
Υλικά
1 κιλό σταφύλια σουλτανινα500 γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό... περίπου 600 ml
Λίγα κλοναρακια αρμπαρορυζα
Χυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Διαλέγουμε τραγανες ρωγες χωρίς χτυπήματα.Πλενουμε τα σταφύλια και προσεκτικά τα αφαιρούμε απ το τσαμπι.
Τα αφήνουμε να στεγνωσουν και σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε εναλλάξ ζάχαρη σταφύλια μέχρι να τελειώσουν.... Τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.... μ αυτό τον τρόπο δεν ζαρωνει το σταφύλι μας στο βράσιμο.
Την επόμενη το ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νερό και την αρμπαρορυζα και ξεκινάμε το βράσιμο. Μόλις πάρει βρασει χαμηλωνουμε το μάτι και σιγοβραζουμε για περίπου 35 λεπτά.
Το κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Το γλυκακι μας είναι έτοιμο.......
Βήμα βήμα οι φωτογραφίες εδώ https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1773817556240766&id=1721888121433710
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
0 comments