Σοκολατάκια με αμύγδαλο.

Σοκολατάκια με αμύγδαλο
Σοκολατάκια ή ανώμαλα ή βραχάκια με ολόκληρο αμύγδαλο

Υλικά

300 γρ αμύγδαλο ολόκληρο
350 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
1 κσ ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Σε ενα τηγάνι χωρίς λάδι καβουρδίζουμε για πέντε με 10 λεπτά τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να κρυωσουν εντελώς.
Σε μπεν μαρι λιωνουμε την κουβερτούρα, τραβάμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τα ολόκληρα αμύγδαλα και το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές και τα μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα ή αλουμινοχαρτο να κρυωσουν.
Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα για κέρασμα... Μπορούμε να τα τυλίξουμε σε ένα κομμάτι αλουμινοχαρτο.
Tips: Αν τα θέλετε αλάδωτα παραλειψτε το ηλιέλαιο. Απλά το λάδι τα κάνει πιο γυαλιστερά.
Μην τα αποθηκεύετε στο ψυγείο, παγώνει η σοκολάτα και ασπρίζει. Κρατάνε αρκετό καιρό σε δροσερό μέρος.Αν σας μείνει κουβερτουρα απλά απλώστε την στο αλουμινοχαρτο και αφήστε την να κρυώσει.Τρώγεται ευχάριστα.
Εκτός από μπεν μαρι μπορείτε να λιώσετε την κουβερτουρα και απευθείας στο μάτι της κουζίνας αλλά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, εμένα το μάτι μου έχει μέχρι το 9 τη λιώνω στο 2.θελει  λίγα λεπτά παραπάνω αλλά γλυτώνεις τις διπλές κατσαρόλες.
                Καλη επιτυχία!!!!

0 comments