Τυροπιτάκια.






Τα πιο εύκολα και τα πιο γευστικά τυρενια τυροπιτακια που φάγατε ποτέ.
Μιας και σε λίγες μέρες ξεκινάνε τα σχολεία και φυσικά το δικό μας βάσανο τι κολατσιό θα βάζουμε κάθε μέρα στο σχολείο στα μικρά και μεγάλα παιδάκια μας.
Γινονται μέχρι να πεις κύμινο δεν θέλουν φούσκωμα ψήνονται αμέσως, και το σημαντικότερο τα υλικά που βάζουμε, τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας πρόχειρα..
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε, θα τα λατρέψουν όλοι...

Υλικά

1κεσεδακια γιαούρτι (240 γρ)
3 1/2 κεσεδακια αλεύρι
150 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ αλάτι
1 φακελάκι μπεϊκιν
1/ 2 κούπας γάλα φρέσκο
 2 αυγα
1 κούπα τριμμένο τυρί φέτα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το γιαούρτι το αλάτι το γάλα τη μαργαρινη το μπεϊκιν και προσθέτουμε τα αυγά και το τυρι και τέλος το αλεύρι. Η ζύμη μας θα είναι μαλακή και θα κολλάει κάπως, δεν μας ανησυχεί αυτό, απλά βρεχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός βερίκοκου. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα κι από πάνω αν θέλουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος και το φούρνο. Η ζύμη μας βγάζει 16 με 18 τυροπιτάκια.Εγώ σε μερικά έτριψα και λίγο κασέρι από πάνω.

0 comments