Κασεροκούλουρα




Υλικά

2 φακελακια ξερή μαγιά
2 κουπες νερό χλιαρό
3 κσ ελαιόλαδο
2 κγ ζάχαρη
1κγ αλάτι
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κροκο αυγού αραιωμένο με 2 κσ γάλα φρέσκο για επάλειψη
1 1/2 κούπα τριμμένα κασέρια, γκούντα, κεφαλοτυρι ή άλλο της αρεσκειας σας


Εκτέλεση


Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά, προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τέλος το αλεύρι σταδιακά. Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη κι απαλή. Δεν θέλει πολύ παίδεμα αμέσως θα την καταλάβετε.. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια περίπου όσο ένα ροδάκινο και κάνουμε μπαστούνια, εδώ μπορούμε να κάνουμε γεμιστά τα κασεροκουλουρα απλώνοντας λίγο τριμμένο κασέρι και κλείνουμε στρίβουμε σαν τα κλασικά κουλούρια Τοποθετούμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν λίγο. Πριν το ψήσιμο αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα και από πάνω βάζουμε το τριμμένο κασέρι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Η ζύμη μας βγάζει 13 με 15 κασεροκουλουρα 

Tips. Αν τα θέλουμε νηστίσιμα θα παραλείψουμε το αυγό και το γάλα και θα τα αλείφουμε με ζαχαρονερο και σουσάμι ή για αλμύρα ελιά και ρίγανη κι από πάνω αλείφουμε λίγη μαργαρίνη ίσα για να γυαλίσει. Τέλεια γίνονται γεμιστά με μερεντα αφού πρώτα βάλουμε λίγες κουταλιές μερεντα στην κατάψυξη να παγώσει, ώστε να μην τρέχει στο ψήσιμο.Ζάχαρη και κανέλα ταιριάζει απίστευτα, δοκιμάστε.


                     Καλή επιτυχία!!!!

0 comments