Ρεβανί

Ρεβανί

Υλικά

Μετράμε σε κούπες καφέ
8 αυγά μέτρια
1 & 1/2 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 & 1/2 κούπας ζάχαρη
1 & 1/2 κούπας αλεύρι γ. ο. χ
1 φακελάκι μπεϊκιν παουντερ ή 3 κγ.
2 βανίλιες
1/4 κούπας γάλα φρέσκο
Σιρόπι 3 κούπες ζάχαρη
3/5 κούπες νερό
2κσ βούτυρο
Ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ενα σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι το μπεϊκιν και τις βανίλιες.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζαχαρη για 5 λεπτα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τα υπόλοιπα ανακατεμένα υλικά, το αλεύρι δηλαδή με το σιμιγδάλι το μπεϊκιν και τις βανίλιες.Εδώ ανακατεύουμε σιγά σιγά να ενωθούν μόνο τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό 37εκ.ή σε ένα μέτριο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα, ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά ανάλογα το φουρνο. Ο δικός μου φούρνος είναι λίγο προβληματικός και ψήνω πάντα λίγο παραπανω.
Για το σιρόπι... Βράζω τη ζάχαρη με το νερό για 8 λεπτά και στο τελευταίο λεπτό προσθέτω το βουτυρο και το ξύσμα.
Σιρόπιαζούμε με καυτό σιρόπι και όταν το γλυκό μας κρυώσει καλά.
Συνταγή κ Λαμπρινή Οικονόμου.



0 comments