Ταχινοκούλουρα
Το ταχίνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και υδατάνθρακες. Σπάνια μία και μόνο τροφή καταφέρνει να συνδυάζει όλα αυτά τα συστατικά, που είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και για το λόγο αυτό, το ταχίνι θεωρείτε και υπέρ-τροφή (superfood).Εμείς θα φτιάξουμε κουλουράκια με ταχίνι κακάο
Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ ταχίνι με γεύση κακάο (1 κούπα)
150 γρ ζάχαρη (1 κούπα)
150 χυμό πορτοκαλιού (1 κούπα)
1κσ λικέρ μανταρίνι
1κσ λικέρ μανταρίνι
3 κγ μπεικιν
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 κούπα σουσάμι για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το ταχίνι τη ζάχαρη και το χυμό να ενωθούν καλά .Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού το λικέρ το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι εμένα μου πήρε ακριβώς 500 γρ. Αν δείτε πολύ μαλακή τη ζύμη σας και χωράει κι άλλο αλεύρι ρίξτε. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια μας.Πλάθουμε τη ζύμη μας σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος καρυδιου και τα βουτάμε στο σουσάμι.Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και πατάμε με το δάχτυλο μας πάνω σε κάθε κουλουράκι σαν τα βάζουμε το αποτύπωμα του δαχτύλου μας. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.Οταν τα βγάλουμε απ το φούρνο θα είναι μαλακά ακόμα. Σφίγγουν όσο θα κρυώνουν.
TIPS
Τα βουτάμε στο σουσάμι ένα ένα, καθώς τα πλάθουμε για να κολλήσει πάνω το σουσάμι.
TIPS
Τα βουτάμε στο σουσάμι ένα ένα, καθώς τα πλάθουμε για να κολλήσει πάνω το σουσάμι.
3 comments
Συγχαρητήρια,πολυ ωραια συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορω να την κανω με απλο ταχίνι,δηλαδή,χωρις γευση σοκολατας?
Καλημέρα σας. Συγνώμη για την καθηστεριση. Φυσικά και μπορείτε να βάλετε το άπλο ταχίνι.
ΔιαγραφήΑντι για λικερ τι αλλο μπορω;ταχινι ολικης θα μπορουσα;Καλη Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφή