Σπανακόρυζο
Ένα σούπερ νόστιμο φαγάκι πλούσιο σε βιταμίνες για μικρούς και μεγάλους. Τα περισσότερα παιδιά θα καταλάβουν την αξία του όταν μεγαλώσουν .
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
100 γρ ρύζι Καρολίνα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μισή ποτήρι νερό
1 /2 ποτήρι ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι απ τα κοτσάνια του και το κόβουμε. Θέλει αρκετό πλύσιμο να φύγουν τυχόν χώματα κλπ. Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα.
Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι σε δώσεις. Θα το αφήσουμε να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.
Ρίχνουμε το νερό αλάτι πιπέρι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε πλυμένο το ρύζι.
Δεν ανακατεύουμε,απλά καλύπτουμε το ρύζι με το σπανάκι σαν να ανοίξαμε φωλιές δηλαδή . και ρίχνουμε εκεί το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να σωθεί το νερό.. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένο μέχρι να σερβίρουμε.
Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι σε δώσεις. Θα το αφήσουμε να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.
Ρίχνουμε το νερό αλάτι πιπέρι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε πλυμένο το ρύζι.
Δεν ανακατεύουμε,απλά καλύπτουμε το ρύζι με το σπανάκι σαν να ανοίξαμε φωλιές δηλαδή . και ρίχνουμε εκεί το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να σωθεί το νερό.. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένο μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments