Μοσχάρι λεμονατο

Μοσχαράκι λεμονάτο 



Απ τα πιο νόστιμα φαγητά για μένα, αρκεί να βρείτε καλό κρέας. Ζητήστε από τον κρεοπώλη της γειτονιάς σας κρέας για βραστό,ελιά ή ποντίκι. 

Υλικά 

1 κιλό κρέας μοσχάρι 
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 
1 /2 φλιτζάνι αλεύρι
2λεμονια το χυμό τους.
Αλάτι - πιπέρι
2 ποτήρια νερό 

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα νερά του. 

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα βάθη πιάτο και βουτάμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα να αλευρωθουν καλά. 

Σε βαθιά κατσαρόλα  ή  χύτρα,  ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει ελάχιστα, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τηγανίζουμε να πιάσουν κρουστά απ όλες τις μεριές.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο να σωταριστει μαζί με το κρέας και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το νερό κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει, 10 λεπτά στη χύτρα. Ανοίγουμε το καπάκι προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε με χυλοπιτάκι ή με πατάτες τηγανητές .
Δύο πράγματα προσέχουμε στο σοτάρισμα... Να μην τρυπησουμε το κρέας στο τηγάνισμα για θα φύγουν τα ζουμακια του και στο αλεύρωμα να τινάξουμε καλά τα κομμάτια πριν τα ρίξουμε στο λάδι. 
Αν θέλετε για έχτρα γεύση ρίξτε στο βράσιμο ένα ζωμό βοδινού  δίνει ξεχωριστή γεύση στο φαγητό. 

0 comments