Ρεβανί Βέροιας

Ρεβανί



Ρεβανί ή Ραβανί

Οπως κι αν το ονομάσουμε η γεύση μετράει . Κι αυτό είναι το ωραιότερο Ρεβανί που έφτιαξα ποτέ.Εύκολο και χωρίς μίξερ , απλά χτυπάς τα υλικά με ένα αυγοδάρτη.Φτιάξτε το και θα σας θυμίσει το αυθεντικό Βέροιας.

Υλικά 

Μετράμε σε κούπα 210 ml 
5 μέτρια αυγά 
1 κούπα ζάχαρη 180γρ
1 κούπα ηλιέλαιο 170 ml
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 160 γρ
1 κούπα γιαούρτι 250 γρ
1 κούπα αλεύρι 110 γρ
3κγ μπεικιν παουντερ 
3 βανίλιες 

Σιρόπι 

3 κούπες ζάχαρη 550 γρ
3 & 1/2 κούπες νερό 600 ml
1 φλούδα λεμονιού 

Εκτέλεση 

Τα αυγά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γιαούρτι θα το βγάλετε μισή ώρα νωρίτερα απ το ψυγείο. 
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για λίγο, μέχρι να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το λάδι το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι το μπεικιν με το αλεύρι κοσκινισμενα και τις βανίλιες.Σε βουτυρωμένο ταψί 24×32 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά . Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου . 
Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά και το βράζουμε για 8 λεπτά.  Χαράζουμε το γλυκό και σιροπιαζουμε σιγά σιγά. Κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι!!!! 
Απόλαμβάνουμε αφού κρυώσει. 
------------------------------------------------------------

Πνευματικά δικαιώματα ©2023 2024 

Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσιευση της συνταγής ή μέρος αυτής χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού.

-------------------------------------------------------------


5 comments

  1. Ευη Μεντζελοπουλου3 Μαρτίου 2019 στις 1:20 π.μ.

    Έφτιαξα αυτή την συνταγή, την ακολούθησα κατά γράμμα μόνο που έβαλα 4 αυγά αντί για 5. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Καλύτερο και απο του εμπορίου. Φανταστική συνταγή, την συνιστώ ανεπιφύλακτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια α α α α α α συνταγη ♥️♥️♥️♥️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη συνταγή εύκολη ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή