Κοτοπιτα

Κοτόπιτα 


Εξαιρετικά συνταγή για Κοτόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο και πλούσια γέμιση με λαχταριστή μπεσαμελ και κασέρι και τυρί φέτα. 

Υλικά 

Φύλλο 

Για 7 φύλλα
3 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι νερό 
1/2  ποτήρι λάδι
 1κγ αλάτι
1 κσ ξύδι

Γέμιση 

1 κοτόπουλο βρασμένο 
1 φακελάκι έτοιμο μείγμα για μπεσαμελ( +γάλα) 
10 φέτες μπέικον
1 κούπα ημισκληρο κασέρι τριμμένο 
1/2 κούπα τυρί φέτα
Αλάτι - πιπέρι 
Θα χρειαστούμε επίσης έξτρα αλεύρι για το ανοικτών φύλλων και ελαιόλαδο για να τα λαδώνουμε.
Εκτέλεση 
Ξεκινάμε από τη γέμιση. 
Ξεψαχνίζουμε καλά το κοτόπουλο, κόβοντας το σε ίνες. 
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέσα, ρίχνουμε το κασέρι και το τυρί,το μπέικον σε κομμάτια αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τα φύλλα  
Σε ένα βάθη σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι το ξύδι το λάδι, αν θέλετε βάλτε μισό μισό ελαιόλαδο ηλιέλαιο, και σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πετύχουμε αφράτο ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια μας. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 7 μπαλάκια και τα αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστούν (ανοίγει πιο εύκολα το φύλλο) 
Στον πάγκο μας ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με λεπτό πλάστη. 
Θα το απλώσουμε σε μέτριο ταψί χωρίς να προεξέχει έξω, ίσα ίσα να πιάσει την επιφάνεια του ταψιού . Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο, θα το στρώσουμε κι αυτό πάνω από το πρώτο λαδώνονταν ενδιάμεσα. Μόλις στρώσουμε 4 φύλλα θα ρίξουμε το 1/3 της γέμισης . Συνεχίζουμε τώρα φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσουμε και το τελευταίο φύλλο. 
Χαράζουμε την πίτα , λαδώνουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα η πίτα μας.  Ζέστη ή κρύα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα. 

                   Καλή επιτυχία !!!! 


1 comments