Πατάτες κοκκινιστές κατσαρόλας. Ένα πολύ νόστιμο φαγάκι
Υλικά
5 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 φρέσκο σκορδακι
2 μέτριες ντομάτες στον τρίφτη
1 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
1/4 κύμινο
3 σποράκια μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες μας Τις κόβουμε κυδωνατες. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα μπαχαρικά τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα πιατάκι .
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταίνεται.Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο να ασπρίσουν . Προσθέτουμε τις πατάτες να σωταριστουν για 4 με 5 λεπτά και ρίχνουμε τη ντομάτα. Αφήνουμε λίγο ρίχνουμε τα μπαχαρικά τη δαφνη και σκεπάζουμε με νερό.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας για 20 λεπτά ή μέχρι να τελειώσει το νερό και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Καλή επιτυχία!!!!
0 comments