Πατάτες γιαχνί

Πατάτες κοκκινιστές κατσαρόλας. Ένα πολύ νόστιμο φαγάκι  




Υλικά 

5 μεγάλες πατάτες 
1 μεγάλο κρεμμύδι 
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 φρέσκο σκορδακι 
2 μέτριες ντομάτες στον τρίφτη 
1 κγ αλάτι 
1/2 κγ πιπέρι 
1/4 κύμινο 
3 σποράκια μπαχάρι 
1 φύλλο δάφνης 
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 
4 ποτήρια νερό 

Εκτέλεση 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες μας  Τις κόβουμε κυδωνατες. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα μπαχαρικά τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα πιατάκι . 
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταίνεται.Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο να ασπρίσουν . Προσθέτουμε τις πατάτες να σωταριστουν για 4 με 5 λεπτά και ρίχνουμε τη ντομάτα. Αφήνουμε λίγο  ρίχνουμε τα μπαχαρικά τη δαφνη και σκεπάζουμε με νερό.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας για 20 λεπτά ή μέχρι να τελειώσει το νερό και να μαλακώσουν οι πατάτες. 
Καλή επιτυχία!!!! 

0 comments