Μανέστρα αλάδωτη
Μιας και διανύουμε την περίοδο της μεγάλης σαρακοστής ας φτιάξουμε κι ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό αλλά χωρίς το λάδι. Μην το φοβηθείτε είναι χιλιονοστιμο.
Υλικά
2 κούπες μανεστρα
2 κσ πελτε ντομάτας κ 1 κούπα νερό για αραίωμα
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
1 /2 κόκκινη πιπεριά
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
7 κούπες νερό
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας και το νερό που θα ρίξουμε καλό είναι να είναι ζεστό.
Κοβουμε το κρεμμύδι με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και τις πεπεριες
Αραιώνουν τον πελτε σε μια κούπα νερό και τον βάζουμε να κάψει σε μια κατσαρόλα για 2 λεπτά Προσθέτουμε το κρεμμύδι με τις πεπεριες και τη μανεστρα . Αφήνουμε να σωταριστουν για 2 λεπτά ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει η μανεστρα μας με ελάχιστο νερό . Τη ρίγανη θα τη ρίξουμε στο τέλος αφού κλείσουμε τη φωτιά. Σερβίρετε ζέστη . Μην τη φοβηθείτε όμως και κρύα τρώγεται ευχάριστα.
Tips
Προσοχή όταν κατεβάσετε τη μανεστρα απ τη φωτιά να έχει ακόμα ζουμί και να κρατάει ελάχιστα η μανεστρα. Όσο μένει φουσκώνει Δεν θέλουμε να βράσει και να μας λασπωσει Γιαυτό τη βγάζουμε νωρίτερα απ τη φωτιά .
Καλή επιτυχία!!!!
0 comments