Φιλέτο ψαριού με πατάτες στο φούρνο

Φιλέτο ψαριού με πατάτες στο φούρνο  


Εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό. Συνήθως το κάνω με πέρκα ή μπακαλιάρο κατεψυγμένο.  Σήμερα είχα παγκάσιους. Είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζω με παγκάσιους. 

Υλικά 

4 φιλέτα ψαριού πέρκα ή μπακαλιάρο ή παγκασιους
5 με 6 μέτριες πατάτες
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1κγ αλάτι 
1/2 κγ πιπέρι
1/4 κγ θυμάρι
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα ή 1 κούπα σάλτσα ντομάτας 
1 μεγάλο κρεμμύδι 
Λίγα φύλλα μαϊντανό 
1 σκελίδα σκόρδο 
1 ποτήρι κούπα νερό 

Εκτέλεση 

Αν τα φιλέτα μας είναι κατεψυγμένα θα τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν καλά. 
Καθαρίζουν και πλένουμε τις πατάτες μας σε κρύο νερό. Τις αραδιάζουμε κομμένες κυδωνατες σε μέτριο ταψί. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη και προσθέτουμε τα μπαχαρικά το σκόρδο το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες το μαϊντανό,, το ελαιόλαδο και το νερό.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από της πατάτες και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 με 50 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Το ψάρι και ειδικά το φιλέτο δεν θέλει πολύ ψήσιμο και γιαυτό το βάλουμε στο τέλος. 20 λεπτά πριν γίνουν οι πατάτες, βγάζουμε το ταψί απ το φούρνο και τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω απ τις πατάτες  Με ένα κουτάλι παίρνουμε σάλτσα απ το ταψί και τη ρίχνουμε πάνω απ τα φιλέτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτα ακόμα , μέχρι δηλαδή να ψηθεί και το ψάρι μας.
Καλή επιτυχία!!!!! 

0 comments