Κριθαροτο με μανιτάρια
Απλό, γρήγορο και πολύ νόστιμο φαγάκι.
Υλικά
Για 3 πιάτα
10 μεγάλα λευκά μανιτάρια
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 ποτήρι λευκό κρασί
1 κγ σκόνη από ζωμό λαχανικών
1 κσ άνηθο
Αλάτι - πιπέρι
1/3κουπας ελαιόλαδο
3 &1/3 κούπας νερό ζεστό
Εκτέλεση
Τα μανιτάρια δεν χρειάζονται πλύσιμο ούτε καθάρισμα Απλά κόβουμε λίγο το κοτσάνι και με μια πετσέτα σκουπιζουμε ελαφρά. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
Το κρεμμύδι και το σκόρδο το κόβουμε μικρά κυβακια με το μαχαίρι
Βάζω σε ένα σκεύος το λάδι και προσθέτω
τα μανιτάρια και τα σωταρω για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο να ασπρίσουν λίγο και σβήνω με κρασί.
Ρίχνω το κριθαράκι να γυαλίσει λίγο .
Μέσα στο ζεστό νερό θα ρίξουμε το ζωμό λαχανικών .
Ρίχνω σταδιακά το ζωμό στο φαγητό, κούπα κουπα δηλαδή. Μια κούπα μέχρι να το πιει το ζωμό του συνεχίζω με την επόμενη κούπα Μέχρι να το πάρει όλο .
Τέλος ρίχνω αλάτι πιπέρι και τον άνηθο ψιλοκομμένο .Δοκιμάστε πριν ρίξετε αλάτι γιατί ο ζωμός λαχανικών έχει αλάτι . Αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο
Καλή επιτυχία !!!
0 comments