Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες


Γρήγορο και πολύ νόστιμο ορεκτικό μεζεδάκι που σίγουρα θα θα ξετρελάνει  

Υλικά 

6 ντοματάκια τύπου pomodoro
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 κσ μαϊντανό
1/2 κγ Αλάτι
1/4 κγ πιπέρι 
3 φρέσκα κσ δυόσμο φρέσκο 
1 κσ θυμάρι φρέσκο 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3 κγ μπέικιν 

Εκτέλεση 

Για τα ντοματοκεφτέδακια βάζουμε το μικρό το ντοματακι ή ντομάτα σφιχτή και ώριμη να έχει νοστιμιά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τη φλούδα τους και τα κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο κι αυτό με το μαχαίρι και στη συνέχεια το μαϊντανό το δυόσμο το θυμάρι και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν . Δε ζυμώνουμε  απλά με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα.Δεν θέλουμε να βγάλουν πολλά ζουμιά γιατί θα τραβήξει κι άλλο αλεύρι και θα χαλάσει τη γεύση του . Βάζουμε ένα βάθη τηγάνι να κάψει και παίρνουμε με τα χέρια μας μείγμα το βουτάμε σε λίγο αλεύρι και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες
Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγαζουμε και απολαμβάνουμε. Ζεστοί ή κρυοι είναι το ίδιο νόστιμοι

0 comments