Πίτσα πλεξούδα και ψωμάκι αφρός....
Υλικά
Για μια μεγάλη πλεξούδα
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ300 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1/2 φλιτζάνι του καφέ (ελληνικού) λάδι
Λάδι για το απλωμένα του φύλλου
Γέμιση
200 γρ κασέρι τριμμένο200 γρ τυρί φέτα
σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 300 ml νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι..Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι 500 γρ. και με το γάντζο χτυπάμε για 2 με 4 λεπτά... Θα κολλάει αν το πιάσουμε με τα χέρια μας αλλά δεν πειράζει, έτσι θα γίνει αφράτο το ζυμαράκι μας...
Σκεπαζουμε και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει...
Εδώ χρειαζόμαστε λίγο λάδι στα χέρια μας ίσια να μην κολλάει το ζυμαράκι μας ...
Απλωνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας, χωρίζουμε το ζυμαράκι στα 4 και κρατάμε 3 μπάλες... Ανοίγουμε 3 μακρόστενα φύλλο και απλωνουμε τη γέμιση..
Κλείνουμε με προσοχή και πλεκουμε πλεξούδα. Λαδώνουμε ξανά αν χρειαστεί...
Βάζουμε τις έτοιμες πλεξούδες στο ταψί μας.
Το άλλο κομμάτι που μας έμεινε το ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο στο μέγεθος πιάτου και το γυρίζουμε σαν ρόλο.. έτσι κρατάει αέρα μέσα και γίνεται πολύ αφράτο....
Το βάζουμε κι αυτό μαζί στο ταψί... Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα... Πραγματικά αφρός!!!!
Tips
Για να κάνουμε τη γέμιση νηστίσιμα απλά προσθέτουμε κασέρι και τυρί φέτα νηστίσιμα !!
0 comments