Υλικά
- 400 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
- 220 γρ αλεύρι (1 κούπα)
- 35 γρ κακάο 1 & 1/2 κσ)
- 2 κγ μπεικιν
- 1 κγ αλάτι
- 1κγ σόδα
- 2 μέτρια αυγά
- 200ml γάλα κρύο 1,γεμάτη κούπα)
- 90 ml ηλιέλαιο ( 1/2 κούπα)
- 180 ml βραστό νερό (1 γεμάτη κούπα)
- 2 βανιλιες
Γλάσο
- 150 γρ μαργαρίνη
- 3 κσ κακάο
- 200 γρ γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση
Ταψάκι 32×24
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
Χτυπάμε με ενα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη .
Σε ένα βαθύ σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπεικιν, και προσθέτουμε τις βανίλιες και αανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα αυγό ζάχαρη, το γάλα,το ηλιέλαιο,τη σόδα και τέλος το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας με έναν αυγοδαρτη να ενωθούν τα υλικά.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο .
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με αλεύρι , προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 40 λεπτά πάνω κάτω αντιστάσεις.
Χτυπάμε με ενα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη .
Σε ένα βαθύ σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπεικιν, και προσθέτουμε τις βανίλιες και αανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα αυγό ζάχαρη, το γάλα,το ηλιέλαιο,τη σόδα και τέλος το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας με έναν αυγοδαρτη να ενωθούν τα υλικά.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο .
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με αλεύρι , προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 40 λεπτά πάνω κάτω αντιστάσεις.
Όταν το γλυκό μας και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, περιμένουμε μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο , αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε καλά.
Το γλασο μας είναι έτοιμο.
Το περιχύνουμε στη ζέστη σοκολατόπιτα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, περιμένουμε μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο , αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε καλά.
Το γλασο μας είναι έτοιμο.
Το περιχύνουμε στη ζέστη σοκολατόπιτα.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ !!
2 comments
πολυ ωραιο μπραβο σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ 🌺
Διαγραφή