Κόκορας παστιτσάδα
Υλικά
1 κόκορας 1,5 με 2 κιλά περίπου
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κσ βούτυρο
3 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κγ κανέλα
1/4 κγ κύμινο
1πρεζα γαρύφαλλο
4 κόκκους μπαχάρι
2 κσ πελτέ
3 ώριμες ντομάτες
1/2 φλ κόκκινο κρασί
Αλάτι-πιπέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο για σερβίρισμα
1 πακέτο μακαρόνια Νο2
Εκτέλεση
Η παστιτσαδα θέλει πλατιά κατσαρόλα ή νταβά.Εγω είχα τη χαμηλή κατσαρόλα με καπάκι χύτρας.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και προσθέτουμε τα κομμάτια να ροδίσουν καλά απ όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα, τη ντομάτα τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Αφήνουν για λίγα λεπτά όσο να πάρουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστουν τα κομμάτια.Αφήνουμε να πάρει μια βράση, και μαγειρεύουμε με κλειστή χύτρα μέχρι να μαλακώσει καλά. Αν μαγειρέψετε χωρίς χύτρα θέλει 1μιση με 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας νερό οπότε χρειάζεται.
Όταν έχει μαλακώσει καλά το κρέας θα πρέπει να έχει ακόμα αρκετό ζουμί.Αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμα για να βράσουμε τα μακαρόνια μέσα στο ζουμί τους..
Βγάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια του κόκορα σε μια πιατέλα και στο ζουμί που βράζει ρίχνουμε ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά . Αφήνουμε για 7 λεπτά.
Σερβίρουμε την παστιτσαδα με κεφαλοτύρι τριμμένο.
0 comments