Κώκ ατομικά


ΚΏΚ ΑΤΟΜΙΚΑ



Υλικά

Κρέμα

500 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
80 κορν φλάουρ
2 κρόκους
2 βανίλιες
2κσ βούτυρο

Μπισκότα

4 μέτρια Αβγά
80 γρ αλεύρι
30 γρ κορν φλάουρ
90 ζάχαρη

1 κγ μπεικι

Σιρόπι

210 γρ ζάχαρη
210 γρ νερό
1 φέτα λεμόνι

Επικάλυψη

200 γρ σοκολάτα γάλακτος
1κσ ηλιέλαιο



Εκτέλεση

Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρέμα.
Ξεκινάμε να κάνουμε την κρέμα πρώτα.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με εναν αυγοδαρτη να ενωθούν. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και σιγά σιγά το γάλα. Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και τη βανίλιας. Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μια μεμβράνη,και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τα μπισκότα.
Χτυπάμε τα ασπράδια για λίγα λεπτά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν. Στη συνεχείς ρίχνουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους.
Αφήνουμε το μίξερ στην άκρη και με μια σπάτουλα ενσωματωμένο το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το μπεικιν παουντερ. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα κορνε και κάνουμε ροζέτες μικρές ή μεγάλες για μεγάλα κωκ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώνουν και βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά. Αφήνουμε ελαφρός να κρυώσει και με ένα πινέλο περνάμε τα μπισκότα να ποτίσουν καλά.
Συναρμολογούμε τα κωκ.
Βάζουμε σε ένα μπισκότο λίγη απ την κρέμα και από πάνω καλύπτουμε με μπισκότο σαν σάντουιτς. Τέλος λιώνουμε την σοκολάτα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε μια κουταλιά απ τη σοκολάτα.

Η δόση θα μας βγαλει 20/24,10 με 12 μεγαλα κωκ ή 60/70 ,30 με 35 μικρά κωκάκια.Αναλογα με το μέγεθος πάντα.


             Καλή επιτυχία!!!!!

0 comments