Σμυρναίικα σουτζουκάκια
Υλικά
600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ αρνίσιος κιμά
1 κγ Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 μέτριο αυγό
1 /2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι
Αλεύρι για να αλευρώσουμε
Σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό
2 κσ ελαιόλαδο
3 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 κγ κύμινο
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε για λίγο τις φέτες του ψωμιού στο κρασί. Στύβουμε καλά.Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά να δέσει. Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να ανακατευτούν τα αρώματα.
Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα
.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.
0 comments