Κριτσίνια με κεφαλοτύρι !!
Υλικά
210 ml χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά (7γρ )
80 γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
1 αυγό
1 κσ ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
400 γρ αλεύρι μπλε για όλες τις χρήσεις
350 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
350 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα βάθη μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, το αυγό το λάδι, ζάχαρη, αλάτι και το αλεύρι ,με το γάντζο του μίξερ χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι το ζυμαράκι μας να αφρατέψει.
Βγάζουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε σε ένα λαδωμένο σκεύος σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου .
Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε κεφαλοτύρι τριμμένο.
Διπλώνουμε το φύλλο και πατάμε το φύλλο με ένα χοντρό πλάστη να μην ανοίξει.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μικρός στενές λουρίδες .
Αν θέλετε επιμηκύνετε τις λουρίδες να γίνουν πιο μεγάλες.
Διπλώνουμε το φύλλο και πατάμε το φύλλο με ένα χοντρό πλάστη να μην ανοίξει.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μικρός στενές λουρίδες .
Αν θέλετε επιμηκύνετε τις λουρίδες να γίνουν πιο μεγάλες.
Αραιώνουμε τις λουρίδες σε ένα ταψί και τις στρίβουμε με τα χέρια μας και 2 με 3 φορές.
3 comments
Υπέροχα!! Δεν έχω φτιάξει πιο νόστιμα κ αφράτα κριτσίνια! Ευχαριστούμε πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα για να κάνω με κανέλα βαζζω βούτυρο στην ζύμη και μετά ζαχαρι κανέλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται όμορφα και το ζυμαρακι εύκολο, θα τα φτιάξω πρέπει να είναι πολύ νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφή