Κριτσίνια με κεφαλοτύρι

  Κριτσίνια με κεφαλοτύρι !!


Υλικά 

210 ml χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά (7γρ )
80 γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κσ ζάχαρη 
1/2 κγ αλάτι
400 γρ αλεύρι μπλε για όλες τις χρήσεις
350 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα βάθη μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, το αυγό το λάδι, ζάχαρη, αλάτι και το αλεύρι ,με το γάντζο του μίξερ χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι το ζυμαράκι μας να αφρατέψει.
Ελαφρά θα κολλάει στα τοιχώματα  μη σας φοβίζει  ίσα ίσα  θα γίνει πολύ πολύ αφράτο.

Βγάζουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε σε ένα λαδωμένο σκεύος σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου .

Όταν είναι έτοιμο το χωρίζουμε στα 3 και ανοίγουμε φύλλο 42×38.

Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε κεφαλοτύρι τριμμένο.


Διπλώνουμε το φύλλο και πατάμε  το φύλλο με ένα χοντρό πλάστη να μην ανοίξει.
 Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μικρός στενές λουρίδες .



Αν θέλετε επιμηκύνετε τις λουρίδες να γίνουν πιο μεγάλες. 
Αραιώνουμε τις λουρίδες σε ένα ταψί και τις στρίβουμε με τα χέρια μας και 2  με 3 φορές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

3 comments

  1. Υπέροχα!! Δεν έχω φτιάξει πιο νόστιμα κ αφράτα κριτσίνια! Ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα για να κάνω με κανέλα βαζζω βούτυρο στην ζύμη και μετά ζαχαρι κανέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνονται όμορφα και το ζυμαρακι εύκολο, θα τα φτιάξω πρέπει να είναι πολύ νόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή