Ζαμπονοκασερόπιτα
Σπιτική ζαμπονοκασερόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και γέμιση με μπεσαμέλ και ζαμπόν - κασέρι.. Θα γίνει η αγαπημένη σας !!
Υλικά
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 400 γρ κασέρι γκούντα - εμενταλ-γραβιερα
- 400 γρ ζαμπόν καπνιστό
- 6 κοφτές κσ βούτυρο
- 6 κοφτές κσ αλεύρι
- 3 ποτήρια γάλα (800 γρ)
- 1/4 κγ μοσχοκάρυδο
- Αλάτι - πιπέρι
- 1 κούπα λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.Ριχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη μέχρι να πήξει η μπεσαμελ. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε για 1 τέταρτο να κρυώσει λίγο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Τα προσαρμοζουμε σύμφωνα με τις διαστάσεις του ταψιού .
Λαδώνουμε ένα ταψί 24×32 και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωνοντας τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωνοντας ξανά. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά. Ζέστη ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμη!!!!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Τα προσαρμοζουμε σύμφωνα με τις διαστάσεις του ταψιού .
Λαδώνουμε ένα ταψί 24×32 και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωνοντας τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωνοντας ξανά. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά. Ζέστη ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμη!!!!!
0 comments