Καρυδόπιτα
Υλικά
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ σόδα
1 κγ μπέικιν
300 γρ ζάχαρη
1/4 κγ αλατι
95 ml ηλιέλαιο
25 ml κονιάκ
300 ml χυμό πορτοκαλιού
70 γρ σταφίδες
50 γρ cranberry
70 γρ καρύδι χοντρόκοπανισμένο
1 κγ κανελογαρυφαλο
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τις σταφίδες σε λίγο νερό να μουλιασουν και να μαλακώσουν, έτσι δεν θα καθησουν στον πάτο καθώς θα ψήνεται το κέικ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε κοσκινισμενα το αλεύρι το μπεικιν τη ζάχαρη, το αλάτι, το κανελογαρυφαλο.
Σε ένα βάθη μπολ ρίχνουμε τα υγρά,δηλαδή το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι,το κονιάκ και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα και τη σόδα να αφρισει. Ενώνουμε υγρά και στερεά και τέλος ρίχνουμε τους καρπούς και ανακατεύουμε με να κουτάλι. Λαδώνουμε και αλευρωνουμε ένα ταψάκι 35×28 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 40 με 45 λεπτά.
0 comments