Κέικ μανταρίνι

Κέικ μανταρινιού αφράτο και αρωματικό.


 Υλικά

 1 κούπα καλαμποκέλαιο ( 300 ml)
1 κούπα φρέσκο χυμό μανταρίνι ( 300 ml)
3- 4 φλούδες μανταρίνι ( εγώ έβαλα φλούδες από 3 μανταρίνια)
 4 αυγά
 2.1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
 1 κούπα ζάχαρη
 3 κ.γ μπεικιν

 Εκτέλεση

 Λαδώνουμε ή μ Βουτυρώνουμε τις φόρμες και βάζουμε στο ψυγείο.
 1) Χτυπάμε τα αυγά για 2-3 λεπτά να ασπρίσουν.
 2) Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε για 2 λ.
 3) Αλέθομαι τις φλούδες μανταρίνι με την ζάχαρη στο μουλτι και τις προσθέτουμε στα αυγά.
 4)Βάζουμε τον χυμό μανταρινιών εναλλάξ με το αλεύρι που έχουμε ρίξει και το μπεικεν.
 Το μείγμα δεν θα είναι πολύ σφιχτό.
 5)Σε φόρμα ή (φόρμες όπως εγώ που αλευρώνουμε )το μείγμα και ψήνουμε στους 180 β. για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
 6) Όταν κρυώσει το κέικ το αλείφουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι ή μανταρινιών.
Η συνταγή και οι φωτογραφίες της ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΣΠΉΛΙΟΥ
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου ακολουθήστε με και στο instagram
https://www.instagram.com/roula_pap1/?hl=el


0 comments