Κουραμπιέδες



Κουραμπιέδες

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες  δεν γίνονται!!!!! Ο κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα και παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους αυτόν τον καιρό ,ας τους φτιάξουμε λοιπόν να μοσχοβόλησει το σπίτι μας.....

 Υλικά

400 γρ βούτυρο
 1 κούπα ζάχαρη άχνη
 100 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
1 σφηνάκι τσίπουρο ή ράκη
 2 βανίλιες
 1 κγ μπεικιν
 600 γρ γρ αλεύρι, ίσως πάρει και λίγο παραπάνω. 

 Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου για λίγο.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μόνο του πολύ πολύ καλά μέχρι να ασπρίζει και να γίνει σαν σαντιγί  θέλει 5 με 6 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη ενώ συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μίξερ . Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε τις βανίλιες το μπεικιν το τσίπουρο και τέλος τα αμύγδαλα . Πλάθουμε με τα χέρια μας στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος μανταρινιου και τα αραδιαζουμε στο ταψί με λαδόκολλα.
Πατάμε πάνω από κάθε μπάλα κουραμπιέ με το δάχτυλο μας σαν να αφήνουμε το αποτύπωμα μας.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις  Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους περνάμε από ζάχαρη άχνη !!!!
Η δόση θα σας βγάλει 45 με 50 κομμάτια
 Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου ακολουθήστε με και στο instagram

0 comments