Νηστίσιμη σοκολατόπιτα με σάλτσα σοκολάτας
Σοκολατόπιτα νηστίσιμα με σάλτσα σοκολάτας
55 γρ κακάο (1/2 κούπας )
380 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
90 ml ηλιέλαιο (1/2 κούπα)
2 κσ ξίδι
2 κγ μπέικιν
1 κγ σόδα
2 βανίλιες
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
425 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σάλτσα σοκολάτας
150 γρ μαργαρίνη
130 γρ ζάχαρη
1 κσ μέλι
3 κσ κακάο
1 κσ κονιάκ
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Βάζουμε το ζεστό νερό σε ένα λεκανάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη το κακάο και τα αφήνουμε 3 με 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξίδι, τις βανίλιες, το μπεικιν, τη σόδα, το πορτοκάλι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε βυθίζονται ένα μαχαίρι στο μείγμα,αν βγει καθαρό είναι έτοιμο,αν κρατάει μείγμα αφήνουμε λίγο ακόμα. Ανάλογα με το φούρνο μας.. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το μέλι και το κακάο. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ. Ρίχνουμε τη ζέστη σάλτσα στη ζέστη σοκολατόπιτα.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου ακολουθήστε με και στο instagram
Υλικά
380 ml ζεστό νερό(2 κούπες)55 γρ κακάο (1/2 κούπας )
380 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
90 ml ηλιέλαιο (1/2 κούπα)
2 κσ ξίδι
2 κγ μπέικιν
1 κγ σόδα
2 βανίλιες
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
425 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σάλτσα σοκολάτας
150 γρ μαργαρίνη
130 γρ ζάχαρη
1 κσ μέλι
3 κσ κακάο
1 κσ κονιάκ
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 35×28Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Βάζουμε το ζεστό νερό σε ένα λεκανάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη το κακάο και τα αφήνουμε 3 με 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξίδι, τις βανίλιες, το μπεικιν, τη σόδα, το πορτοκάλι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε βυθίζονται ένα μαχαίρι στο μείγμα,αν βγει καθαρό είναι έτοιμο,αν κρατάει μείγμα αφήνουμε λίγο ακόμα. Ανάλογα με το φούρνο μας.. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το μέλι και το κακάο. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ. Ρίχνουμε τη ζέστη σάλτσα στη ζέστη σοκολατόπιτα.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου ακολουθήστε με και στο instagram
0 comments