Ελιοπιτακια

Ελιοπιτάκια


 Με την ζύμη αυτή μπορούμε να φτιάξουμε και τυροπιτάκια, κιμαδοπιτάκια, σπανακοπιτάκια!!!!!

 Υλικά για την ζύμη:

 1 ποτήρι ( νερού) χυμό φρέσκο πορτοκάλι
1 ποτήρι λάδι ( 1/2 καλαμποκέλαιο-1/2 ελαιόλαδο)
 3&1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
 2 & 1/2 κ.γ μπεικεν.

Εκτέλεση 

 Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για μισή ώρα.
 Για την γέμιση έβαλα:
 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
 2 ποτήρια ( νερού) ελιές σε μικρά κομματάκια. ( όχι ξιδάτες)
  Δυόσμο όσο θέλετε 3- 4 κ.σ λάδι.
 Σε τηγάνι το λάδι, κρεμμύδια ψιλοκομμένα να σωταριστουν. Μετά τις ελιές και δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανοίγουμε φύλλο χοντρό και κόβουμε με ποτήρι. Βάζουμε μια κ.γ γέμιση και κλείνουμε πιέζοντας την ζύμη μας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Συνταγή  ΑΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΚΟΎΝΗ
Εκτέλεση και φωτογραφίες Αναστασία Σπήλιου 

0 comments