Κέικ πορτοκαλιού
Αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων,και το καλύτερο συνοδευτικό για το γάλα ή τον καφέ μας.
Υλικά
4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (300 γρ)
1 φλιτζάνι λάδι ελαφρύ (130 γρ)
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού (85 γρ)
1/3 φλιτζάνι γάλα φρέσκο (60 γρ)
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
3 κγ μπέικιν
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, 4 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, το χυμό, το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπεικιν κοσκινισμένα. Χτυπάμε ελαφρά ένα λεπτό ακόμα.Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 50 λεπτά ή μια ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας.
Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ μέσα στη φόρμα προτού το ξεφορμάρουμε.
Απ τα ωραιότερα και μυρωδάτα κέικ που θα φτιάξετε!!!!!
0 comments