Μπισκοτάκια μανταρινιου

Τραγανά μπισκότα με άρωμα βανίλιας και μανταρινιού!!!!!

Υλικά 

Μετράμε σε φλιτζάνι τσαγιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 και  3/4 φλιτζανιου ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι φυσικό χυμό μανταρίνι
2 κγ μπεικιν παουντερ
1/4 κγ βανίλια
5 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό κατηγορίας Π ή για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα ενός μανταρινιού
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας όλα στον πάγκο.  
Στα συγκεκριμένα μπισκότα βάζουμε ζάχαρη άχνη.Γίνονται πιο μπισκοτενια και τραγανά  

Χτυπάμε με ένα σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι, το αλεύρι με το μπεικιν, τις βανίλιες κοσκινισμενα. Ζυμώνουμε με το χέρι μας ελάχιστα μόνο να ανακατευτούν τα υλικά μας.Θα δούμε ότι κολλάει λίγο η ζύμη, την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βάζουμε σε ένα ταψί κουζίνας λαδόκολλα, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια 22γρ το ένα  στο μέγεθος καρυδιου δηλαδή.

Αραδιάζουμε τα μπισκότα στο ταψί και με το δάχτυλο μας κάνουμε μια λακκούβα. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη μαρμελάδα πάνω να καλύψουμε τη λακκούβα.

Ψήνουμε στους 170 β αέρα για 15 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να πάρουν χρώμα.Η δόση θα μας βγάλει περίπου 40 μπισκότα  

Tips
Η αντικατάσταση ζάχαρης κρισταλικης με άχνη είναι . 1 κούπα ζάχαρη κρισταλικη =1κ3/4 ζάχαρη άχνη. Αν θελήσουμε τώρα να βάλουμε μέλι θα βάλουμε για κάθε κούπα =3/4 μέλι. Αλλά  θα πρέπει να αφαιρέσουμε 1/2 κούπα υγρά από το σύνολο  Το μέλι έχει υγρασία από μόνο του και θα βγουν σαν αστραγγιστα τα μπισκότα μας. Οπότε βάζουμε μέλι, αφαιρούμε μισή κούπα από τα υγρά  Αυτό ισχύει και στα κέικ μας. 

4 comments

  1. Υπέροχα θα τα κανω! Μπορώ να αντικαταστήσω το άσπρο αλεύριμε κάποιο άλλο;όπως καρύδας η βρώμης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι αλλά εμένα δεν μου πετύχανε. Έτρεξε η μαρμελάδα παντου και η ζύμη μου άνοιγε( σκιζόταν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγιναν τελεια!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή