Φασολάκια με ντομάτα

Φρέσκα φασολάκια 


Νόστιμο φαγητό με πολλές αναμνήσεις.
Και ποιος δε θυμάται τα φασολάκια μπλουμ της μαμάς, αχ  καθε φορά που τα μαγείρευε με έπιανε τρέμουλο 🤣Δεν ήθελα ούτε να τα δω.
Πέρασαν τα χρόνια όμως και αναγκαστικά έπρεπε να τα φτιάξω κι εγώ..
Φασολάκια λοιπόν καλό μαγειρεμένα,όχι πολύ βρασμένα και με σάλτσα πηχτή που δεν τρέχει απ το πιρούνι.
Πάμε να τα φτιάξουμε.
Αν πάρετε ένα κιλό φασολάκια μετά το καθάρισμα να ξέρετε θα μείνουν περίπου 850 γρ,οπότε υπολογίστε τις μερίδες.

Υλικά 

1 κιλό φασολάκια φρέσκα 
2 μέτρια κρεμμύδια 
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαϊντανό
2 μέτριες ντομάτες το χυμό τους 
Αλάτι πιπέρι
1/2 κγ ζάχαρη
1 /2 λίτρο νερό

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα φασολάκια σε τρεχούμενο νερό. Κόβουμε τις άκρες και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Αν έχουν "σκοινιά" ίνες δηλαδή, τα καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι γύρο γύρο..
Κόβουμε το κρεμμύδι με ένα μαχαίρι και ποτέ στον τρίφτη. 
Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σωταρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε τα φασολάκια καλά στραγγισμένα από νερά και τα αφήνουμε στο λάδι για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας προσεκτικά. Σβήνουμε με τη ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη για την οξύτητα της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει και να μείνει με το λάδι του. Στο τελευταίο τέταρτο προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

ΤIPS
Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό μας χωρίς λάδι 
Θα βάλουμε τη ντομάτα με το κρεμμύδι να πάρουν μια βράση και θα προσθέσουμε τα φασολάκια. Ρίχνουμε το νερό και όλα τα υπόλοιπα ως έχουν. Είναι το ίδιο νόστιμο!!!! 

0 comments