Vegan γύρος με μανιτάρια

Νηστίσιμος γύρος με μανιτάρια 


Υλικά 

2 μερίδες

4 μεγάλα άσπρα μανιτάρια
2 κσ λάδι 
2 κγ μιξ μπαχαρικών για γύρο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 μερίδα τηγανιτές πατάτες 
2 έτοιμες πίτες για γύρο 
Μουστάρδα 
Κρεμμύδι 

Εκτέλεση 

Τα μανιτάρια για όσους δεν το γνωρίζουν δεν τα πλένουμε ποτέ. 
Απλά τα σκουπίζουμε καλά για τυχόν χώματα που μπορεί να έχουν. 
Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι λίγο το κοτσάνι από κάτω. 
Κόβουμε και τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες και ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών και το λάδι. 

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε. Θα δούμε ότι αρχίζουν να χάνουν όγκο, εμείς συνεχίζουμε. 

Θέλουν να φύγουν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσει το μανιτάρι. Έτσι θα έχει τη γεύση του γύρου. 
Τα βγάζουμε στην άκρη και στο ίδιο σκεύος ψήνουμε τις πίτες.

Συναρμογουμε.. Πίτα, μουστάρδα, πατάτες, γύρο, ντομάτα, κρεμμύδι και σερβίρουμε!!!!!
TIPS
Αν δεν έχετε μιξ μπαχαρικών για γύρο φτιάξτε.
Θα χρειαστούμε 1/4 κγ από τα εξής μπαχαρικά :
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - μπαχάρι - κολιανδρο-δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ανάλογα με τις γεύσεις μας. Αν θέλουμε έντονη γεύση θα ρίξουμε παραπάνω ποσότητα στα μανιτάρια. 

0 comments