Aquafaba

Vegan νηστίσιμη μαρέγκα !!!

Ημιδιαφανο παχυρευστο υγρό που γίνετε από όσπρια και κυρίως από ρεβίθια.  Με την προσθήκη ζάχαρης παίρνει τη μορφή σαντιγίς. 

Υλικά 

1 κούπα ρεβίθια 
5 κούπες νερό 
2 βανίλιες 
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα ρεβίθια μέσα σε αρκετό νερό να φουσκώσουν για 10 με 12 ώρες. 
Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με το νερό στη χύτρα για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. 
Στραγγίζουμε σε σήτα τα ρεβίθια και τυχόν κομμάτια που θα μείνουν στο ζουμί. 
Βάζουμε ξανά το ζουμί σε δυνατή φωτιά να βράσει και να μείνει περίπου το 1/4 της ποσότητας.
 Θα το δείτε ότι σκουραινει το ζουμί,ειναι έτοιμο. 

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες περίπου. 
Θα δείτε την υφή του ότι είναι σαν ζελέ. 
Βάζουμε αυτό το ζελέ με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες στο μίξερ να χτυπηθούν για αρκετή ώρα. 

Ύστερα από 2 λεπτά αρχίζει να ασπρίζει. 
Μετά, από 6 λεπτά έχει πάρει τη μορφή σαντιγί.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε για αρκετή ώρα ακόμη. Θέλει περίπου 12 λεπτά. Μην τη φοβάστε, δεν πρόκειται να κόψει. 

Είναι έτοιμη. 
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά πριν τη χρησιμοποιούμε.Δεν μυρίζει καθόλου όσπριο.
Διατηρείτε στο ψυγείο για 4 μέρες. 
Αν θέλουμε να τη χρωματίσουμε ρίχνουμε προς το τέλος ή κακάο ή χρώματα ζαχαροπλαστικης!!!!! 

0 comments