Ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες 


Το ρεβίθια,μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας. Περιέχει αρκετά αμινοξέα που θεωρούνται απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ και άλλες βιταμίνες και άλατα, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και κάλιο.

Υλικά 

10 μεγάλα κεφτεδάκια
200 γρ βρασμένα ρεβίθια 
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο (ή νερό για αλάδωτα) 
1 κγ κύμινο
1/2 κγ τριμμένο μπαχάρι
1/2 κγ κολιανδρο
1/2 κούπα μαϊντανό 
Λίγα φύλλα δυόσμο 
Αλάτι - πιπέρι 
1 /2 κούπα αλεύρι 
Έξτρα αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα. 

Εκτέλεση

Σε ένα βάθη σκεύος ψιλοκοβουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια μαζί με το κρεμμυδι και το λάδι. 
Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος με τα αρωματικά και ρίχνουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. 
Βρεχουμε τα χέρια μας, πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα βουτάμε στο έξτρα αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί αν και δεν "ρουφάνε" καθόλου λάδι. 
Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή σε αραβικές πίτες με σως ταχίνι!!!!

TIPS
Τα κεφτεδάκια μας μπορούν να γίνουν και αλάδωτα. Απλά αντί για λάδι στο μπλέντερ βάλουμε νερό και τα ψήσουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα. 

0 comments