Εκμέκ με τσουρέκι

Εκμεκ με τσουρέκι!! Ενα γλυκό που συνδυάζει πάστα και σιροπιαστό γλυκό μαζί.


Υλικά 

1 τσουρέκι
1 κγ κανέλα 

Σιρόπι 

300 ml νερό
300 γρ ζάχαρη 
1 φέτα λεμόνι 

Κρέμα αραβόσιτου 

1,5 λίτρο φρέσκο γάλα 
160 γρ ανθός αραβόσιτου 
300 γάλα ζαχαρούχο 
3 κσ βούτυρο
3 κρόκους αυγού 
Φλούδα μισού πορτοκαλιού
2 βανίλιες

Σαντιγί 

400 γρ κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά 
100 γρ γάλα ζαχαρούχο 

Εκτέλεση 

Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες, πασπαλίζουμε με την κανέλα, αραδιαζουμε σε ταψί 35×28 και ψηνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε απ το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. 
Βράζουμε νερό και ζάχαρη με τη φλούδα για 3 λεπτά.
 Σιροπιασουμε, κρύο τσουρέκι χλιαρό σιρόπι. 
Ετοιμαζουμε την κρέμα αραβόσιτου 
Βάζουμε τους κρόκους σε μια κατσαρόλα και την κρέμα αραβόσιτου. Χτυπάμε με ενα σύρμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το κρύο γάλα και το ζαχαρούχο. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύουμε να μην σβολιασει η κρέμα. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 

Απλωνουμε πανω απ το σιροπιαστό τσουρέκι την ζέστη κρέμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη . Χτυπάμε για λιγα λεπτά τη σαντιγί με το ζαχαρούχο και την απλωνουμε πανω απ το εκμεκ αφου έχει κρυώσει η κρέμα αραβόσιτου . Γαρνίρουμε με αμύγδαλο καβουρδισμενο και κανέλα!!!! 


0 comments