Συντήρηση τροφίμων
Πως να διατηρήσουμε τρόφιμα και λαχανικά στον ψυγείο και στην κατάψυξη!!!
ΣΠΑΡΆΓΓΙΑ : Στο ψυγείο 2-3 ημέρες καταψύκτη 8-12 μήνες.
ΦΑΣΌΛΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΑ, ΣΈΛΙΝΟ : Στο ψυγείο 1 εβδομάδα 8-12 μήνες.
ΠΑΝΤΖΆΡΙΑ , ΛΆΧΑΝΟ , ΚΑΡΌΤΑ, ΓΟΓΓΥΛΙΑ : Στο ψυγείο 1-2 εβδομάδες, στο καταψύκτη 8-12 μήνες. ΜΠΡΌΚΟΛΟ , λαχανάκια ΒΡΥΞΕΛΛΏΝ : Στο ψυγείο 1 εβδομάδα, στο καταψύκτη 8-12 μήνες. ΚΟΥΝΟΥΠΊΔΙ : 1 εβδομάδα, στο καταψύκτη 8-12 μήνες.
ΑΓΓΟΎΡΙΑ : Στο ψυγείο 1 εβδομάδα. ΜΑΡΟΎΛΙΑ , ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΆΤΕΣ Στο ψυγείο 1 εβδομάδα, στο καταψύκτη δε συνιστάτε. Αποθηκεύστε σε σακούλα.
ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ Στο ψυγείο 1-2 ημέρες, στο καταψύκτη 8-12 μήνες. Μη τα πλένεται πριν την αποθήκευση στη κατάψυξη
ΜΠΆΜΙΕΣ Στο ψυγείο 3-5 ημέρες, στο καταψύκτη 8-12 μήνες. ΦΡΈΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΆΚΙΑ Στο ψυγείο 3-5 ημέρες, στο καταψύκτη δε συνιστάτε. ΞΕΡΆ ΚΡΕΜΜΎΔΙΑ Στο ψυγείο 1-2 εβδομάδες, στο καταψύκτη 3-6 μήνες.
ΜΠΙΖΈΛΙΑ Στο ψυγείο 3-5 ημέρες, στο καταψύκτη 8-12 μήνες.
ΠΙΠΕΡΙΈΣ Στο ψυγείο 1 εβδομάδα, στο καταψύκτη 8-12 μήνες.
ΡΑΠΑΝΆΚΙΑ 2 εβδομάδες, στο καταψύκτη δε συνιστάτε.
ΝΤΟΜΑΤΕΣ Στο ψυγείο 5-6 ημέρες, στο καταψύκτη 8-12 μήνες.
ΛΕΥΚΆ ΨΆΡΙΑ 6-8 μήνεςΛιπαρά ψάρια: 3-4 Μήνες.
ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ : 2-3 μήνες
ΜΟΣΧΑΡΊΣΙΟ ΚΑΙ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΈΑΣ : 4-6 μήνες
ΑΡΝΙ : 4-6 μήνες ΧΟΙΡΙΝΌ : 4-6 μήνες ΦΈΤΕΣ ΜΠΈΙΚΟΝ : 2-3 μήνες
ΣΑΛΆΜΙ : 3-4 μήνες
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ - ΓΑΛΟΠΟΎΛΑ : 4-6 μήνες
ΚΡΕΑΣ ΕΛΑΦΙΟΎ : 4-6 μήνες
ΚΟΥΝΈΛΙ : 4-6 μήνες
ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ
ΣΟΎΠΕΣ : 3 μήνες
ΖΩΜΟΊ : 6 μήνες
ΚΈΙΚ : 4-6 μήνες
ΨΩΜΊ : 4-6 μήνες
ΣΆΝΤΟΥΙΤΣ : 2-3 μήνες
ΓΛΥΚΆ : 3-4 μήνες
ΕΤΟΙΜΑ ΓΕΥΜΑΤΑ : 4-6 μήνες
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΆ ΒΟΎΤΥΡΟ :4-6 μήνες ΜΑΡΓΑΡΊΝΗ : 1 χρόνο ΚΑΣΈΡΙΑ :6 μήνες ΓΙΑΟΎΡΤΙ : 2 μήνες
ΠΑΓΩΤΌ : 3-4 μήνες
ΓΑΛΑ : 6 μήνες
0 comments