Πάστα αμυγδάλου
ΥΛΙΚΆ
4 μέτρια αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
3κγ μπέικιν
2 κσ γάλα εβαπορέ
2 κσ ηλιέλαιο
1/4 κούπας τριμμένο αμύγδαλο
ΚΡΈΜΑ
1500 ml φρέσκο γάλα5 κσ κορν φλάουρ
4 κσ άνθος αραβοσίτου (τη βραστή κρέμα)
1 κούπα ζάχαρη
2 κσ βούτυρο
ΣΑΝΤΙΓΊ
250 γρ κρέμα γάλακτος
3 κσ ζάχαρη άχνη
Αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά να αφρατέψουν καλά , ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και τις βανίλιες και τέλος ρίχνουμε το γάλα , το ηλιέλαιο και το αμύγδαλο.Βάζουμε το μείγμα στο ταψί της κουζίνας μας να ψηθεί σε βουτυρωμένη λαδόκολλα για 14 λεπτά . Βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο. Βγάζουμε και αφήνουμε άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο γάλα,τη ζάχαρη το κορν φλάουρ, το ανθός αραβοσίτου και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να δέσει.
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη .
Με ενα μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση .Σε ενα τσέρκι ή μετριο ταψί να χωράει ακριβός το παντεσπάνι, βαζουμε το ενα κομμάτι και ρίχνουμε τη μισή ζεστή ακόμα κρεμα, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρεμα.
Χτυπάμε την κρεμα γάλακτος με την αχνη σε σφιχτη σαντιγί και την παλιώνουμε πάνω απ το γλυκό μας..Αν θέλουμε κάνουμε ροζέτες με ενα κορνε ζαχαροπλαστικης.
Διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο!!!
0 comments