Μπαμπαδάκια με αμαρέτο
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας βούτυρο
1/3 κούπας γάλα χλιαρό
1/4 κούπας νερό χλιαρό
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
3 κ/σ μαρμελάδα φράουλα λιωμένη για το γαρνίρισμα
Σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
4 κ/σ αμαρέτο
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά με το νερό και την μισή ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι, την βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και τέλος το βούτυρο. Το ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει, περίπου 1 ωρα.
Το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι να ζεστάνουμε τον φούρνο. Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις 40 περίπου λεπτά στους 175c μέχρι να δούμε οτι έχουν ρόδισει. Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Μόλις βγούνε τα γλυκά μας από τον φούρνο τα βουτάμε στο σιρόπι για 2 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Κατόπιν τα γυρνάμε ανάποδα και κόβουμε ένα καπάκι αλλά χωρίς να χωριστούν τα μέρη μέχρι τέλους. Φτιάχνουμε μιά σαντιγί, και τα γεμίζουμε.
Αλείφουμε τα καπάκια απο πάνω με την μαρμελάδα και αν θέλουμε ρίχνουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα..!!!
Συνταγή και φωτογραφία ΕΛΕΝΑ ΜΑΚΑΡΗ
Καλή επιτυχία...!!!
0 comments