Βασική συνταγή για σάλτσα κιμά
Υλικά
700 γρ κιμάς
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
1 κσ πελτέ
2 κούπες ντομάτα τριμμένη
1 φύλλο δάφνης
1 /4 κούπας κρασί κόκκινο
Αλάτι - πιπέρι
2 κσ μαϊντανό τριμμένο ή θυμάρι
1 πρέζα μπαχαρι
1 πρέζα κανέλα
1 ποτήρι ζωμό βοδινού
Λίγα φυλλα φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο, προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε σπάζοντας τον σε σβολους με ενα πιρούνι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, αλάτι πιπέρι, μπαχαρι, κανέλα και το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Κατά προτίμηση σε κλειστό καπάκι.
Όσο περισσότερο σιγοβράζουμε τον κιμά τόσο πιο νόστιμη γίνεται η σάλτσα.
Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό ή το θυμάρι.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
0 comments