Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

 Τυρόπιτα με μπεσαμέλ 



Υλικά

  • 1 /2 κιλό κιλό φύλλο κρούστας

  • 500 γρ τυρί φέτα

  • 250 γρ διαφορά κίτρινα τυριά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τα φύλλα 

  • 1 φλιτζάνι γάλα 

  • 1 κσ αλεύρι 

  • 2 αυγά

  • 2 κσ λάδι για το χυλό 

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Σε βάθη σκεύος ρίχνουμε τη φέτα θριμματισμενη και τα κίτρινα τυριά τριμμένα 
  • Ενώνουμε μπεσαμέλ με τυριά και ανακατεύουμε. 
  • Σε ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα. 
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια. 
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. 
  • Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το γάλα το αλεύρι και το λάδι να γίνει ένας αραιός χυλός και περιχύνουμε την πίτα. 
  • Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα. 

0 comments