Μπακλαβάς παραδοσιακός

 Παραδοσιακός μπακλαβάς με καρύδι



Υλικά

40 φύλλα μπακλαβά ή κρούστας

600 γρ καρύδι( χοντρό κομμένο στο μουλτι) 

2 κγ κανέλα

1 /2 κγ γαρύφαλλο

1 /4 κγ μοσχοκάρυδο

2 κσ ζάχαρη

1 κσ σουσάμι

350 γρ ελαιόλαδο 

150 γρ ηλιέλαιο 

Σιρόπι

1200 γρ ζάχαρη

800 ml νερό

1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε σε σκεύος το καρύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το σουσάμι, ανακατεύουμε καλά. 
Θα χρειαστούμε ενα μεγάλο ταψί, στρογγυλό ή της κουζίνας μας. 
Αν χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό, θα κόψουμε με μαχαίρι τα φύλλα να εφαρμόζουν ακριβώς στο ταψί μας χωρίς να αφήσουμε περιθώριο. 
Ανακατεύουμε τα δύο είδη λαδιού και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια του ταψιού. 
Στρώνουμε ενα φύλλο στο ταψί σαν να τινάζουμε σεντόνι.
Ραντιζουμε με το πινέλο χωρίς να ακουμπήσουμε καθόλου το φύλλο. 
Συνεχίζουμε και στρώνουμε τα 10 πρώτα φύλλα. 
Με τη χούφτα του χεριού μας πασπαλίζουμε αρκετή απ τη γέμιση. 
Στρώνουμε δύο φύλλα από πάνω ραντισμενα και ξανά γέμιση μέχρι να τελειώσει η γέμιση με το καρύδι. 
Συνεχίζουμε να στρώνουμε όσα φύλλα μείνανε, στρώνουμε ραντίζουμε. 
Αφού τελειώσουμε και μας μείνει λίγο λάδι το ρίχνουμε από πάνω. 
Χαράζουμε σε μπακλαβωτα κομμάτια και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1ωρα και 30 λεπτά. 
15 λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό απ το φούρνο, βαζουμε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά. 
Ώστε μόλις βγει να το σιροπιάσουμε αμέσως. Ζεστά και τα δύο. 
Σιροπιάζουμε σιγά σιγά και αφήνουμε για αρκετές ώρες να τραβήξει το σιρόπι του πριν το κόψουμε. 
                   Καλή επιτυχία!!!!!! 


1 comments