Καρυδόπιτα νηστίσιμη και αλάδωτη
Υλικά
470 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια τσαγιού)
110 γρ ταχίνι (3/4 φλιτζανιού)
250 γρ ζάχαρη (1 & 1/3 φλιτζανιού)
400 γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι (2 & 3/4 φλιτζανιού )
3 κγ μπέικιν
1 κγ σόδα
120 καρύδι
100 γρ σταφίδες
50 γρ κρανμπερι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις σταφίδες και τα κρανμπερι σε λίγο βραστό νερό να φουσκώσουν και τρίβουμε το καρύδι χοντρό κομμένο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν.
Παίρνουμε ένα ταψί 30×24,αλείφουμε με ένα πινέλο ταχίνι και πασπαλίζουμε αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι, τη ζάχαρη και το χυμό, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Τέλος ρίχνουμε το καρύδι τις σταφίδες με τα κρανμπερι σταγγισμενα καλά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Η ζάχαρη είναι όσο πρέπει, έχει μέσα και τις σταφίδες και τα κρανμπερι που γλυκαίνουν κι άλλο. Αν παρολαυτα θέλετε πιο γλυκιά βάλτε 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Ακολουθήστε τη σελίδα μου στο Instagram
Βρείτε τη σελίδα μου στο Facebook
0 comments