Καρυδόπιτα με ταχίνι.

 Καρυδόπιτα νηστίσιμη και αλάδωτη



Υλικά

470 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια τσαγιού) 

110 γρ ταχίνι (3/4 φλιτζανιού) 

250 γρ ζάχαρη (1 & 1/3 φλιτζανιού) 

400 γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι (2 & 3/4 φλιτζανιού ) 

3 κγ μπέικιν 

1 κγ σόδα 

120 καρύδι 

100 γρ σταφίδες 

50 γρ κρανμπερι 

Εκτέλεση 

Βάζουμε τις σταφίδες και τα κρανμπερι σε λίγο βραστό νερό να φουσκώσουν και τρίβουμε το καρύδι χοντρό κομμένο. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν. 
Παίρνουμε ένα ταψί 30×24,αλείφουμε με ένα πινέλο ταχίνι και πασπαλίζουμε αλεύρι. 
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι, τη ζάχαρη και το χυμό, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. 
Τέλος ρίχνουμε το καρύδι τις σταφίδες με τα κρανμπερι σταγγισμενα καλά. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 50 λεπτά. 
Η ζάχαρη είναι όσο πρέπει, έχει μέσα και τις σταφίδες και τα κρανμπερι που γλυκαίνουν κι άλλο. Αν παρολαυτα θέλετε πιο γλυκιά βάλτε 2 φλιτζάνια ζάχαρη. 
              Καλή επιτυχία!!!!!!! 

Ακολουθήστε τη σελίδα μου στο Instagram

Βρείτε τη σελίδα μου στο Facebook






0 comments