Vegan γαλατόπιτα

 




Vegan γαλατοπιτα για όσους νηστεύουν και όχι μόνο.

Υλικά

6 φύλλα κρούστας 

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι ελαφρύ για τα φύλλα 

1 litr γάλα σόγιας με γεύση βανίλια

220 γρ ζάχαρη 

150 γρ κρέμα αραβοσίτου σκόνη

Χυμό ενός πορτοκαλιού

2 κσ φυτική μαργαρίνη

Εκτέλεση

Ανακατεύω το γάλα με τη σκόνη αραβόσιτου και σιγά σιγά ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού.

Βάζω το μείγμα σε μέτρια φωτιά και αφήνω μέχρι να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν πήξει η κρέμα προσθέτω την φυτική μαργαρίνη, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω μέχρι να κρυώσει εντελώς.



Σε μέτριο ταψί στρώνω τα 6  φύλλα κρούστας λαδομενα. και ρίχνω την κρέμα. Απλώνω σε όλη την επιφάνεια.



Ψήνω στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά περίπου ήμμέχρι να πάρει χρώμα ανάλογα με το φούρνο.

Κρύα ή ζέστη είναι το ίδιο νόστιμη και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα απ την κανονική γαλατοπιτα. 

0 comments