Ο κιμάς σόγια είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, κάλιο και μαγνήσιο. Μαγειρεύεται εύκολα, γρήγορα και θυμίζει πολύ τον ζωικό κιμά λόγο της υφής του.
Είναι φυτικό προϊόν και αποτελεί ισορροπημένη τροφή για μικρούς και μεγάλους.
Αφού κάνουμε την προετοιμασία ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τον κανονικό ζωικό κιμά, απλά ενισχύουμε τη γεύση με περισσότερα μπαχαρικά.
Υλικά
2 ποτήρια κιμάς σόγιας
1 /4 ποτηριού ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
2 κσ πελτέ
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
Μπαχάρι σε κόκκους
Μία πρέζα κανέλας
Βάζουμε τον αποξηραμένο κιμά σόγιας στο βραστό νερό για 15 λεπτά να φουσκώσει. Γυρίζουμε σε σουρωτήρι και ξεπλενουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό. Με τα χέρια μας στρίβουμε να φύγουν τα περισσότερα υγρά του.
Βάζουμε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα να ζεσταθεί, ρίχνουμε και αχνιζουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τη σόγια ανεβάζουμε θερμοκρασία στη φωτιά και αφήνουμε να σοταριστει για λίγα λεπτά , σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη σάλτσα και τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη δάφνη, το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρεύει για 20 λεπτά.
Στο τέλος αφαιρούμε τους κόκκους Μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης και ο κιμάς μας είναι έτοιμος για κάθε χρήση.
Αφού κρυώσει μπορούμε να τον κρατήσουμε στην κατάψυξη σε μπολ ή στο ψυγείο για 3 μέρες.
0 comments