Κιμάς σόγιας

 


Ο κιμάς σόγια είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, κάλιο και μαγνήσιο. Μαγειρεύεται εύκολα, γρήγορα και θυμίζει πολύ τον ζωικό κιμά λόγο της υφής του.

Είναι φυτικό προϊόν και αποτελεί ισορροπημένη τροφή για μικρούς και μεγάλους.

Αφού κάνουμε την προετοιμασία ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τον κανονικό ζωικό κιμά, απλά ενισχύουμε τη γεύση με περισσότερα μπαχαρικά.


Προετοιμασία 

◻️2 ποτήρια νερού αποξηραμένη σόγια

◻️4 ποτήρια καυτό νερό

Υλικά 

◻️1 /4 ποτηριού ελαιόλαδο 

◻️2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

◻️1 καρότο ψιλοκομμένο 

◻️2 σκελίδες σκόρδο 

◻️1 κουταλιά της σούπας σέλερι ψιλοκομμένο 

◻️2 φύλλα δάφνης 

◻️1 κούπα σάλτσα ντομάτας 

◻️1 ποτήρι ζωμό λαχανικών 

◻️2 κσ πελτέ 

◻️1  ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί 

◻️Αλάτι πιπέρι

◻️Μπαχάρι σε κόκκους  

Εκτέλεση 

1️⃣ Βάζουμε τον αποξηραμένο κιμά σόγιας στο βραστό νερό για 15 λεπτά να φουσκώσει. Γυρίζουμε σε σουρωτήρι και ξεπλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό. Με τα χέρια μας στίβουμε να φύγουν τα περισσότερα υγρά του. 

2️⃣ Βάζουμε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα να ζεσταθεί, ρίχνουμε και αχνίζουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο,το καρότο και το σέλερι.

3️⃣ Προσθέτουμε τη σόγια ανεβάζουμε θερμοκρασία στη φωτιά και αφήνουμε να σωταριστεί για λίγα λεπτά , σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη σάλτσα και τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη δάφνη, το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρεύει για 30 λεπτά. 

4️⃣ Στο τέλος αφαιρούμε τους κόκκους Μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης και ο κιμάς μας είναι έτοιμος για κάθε χρήση. 

5️⃣ Αφού κρυώσει μπορούμε να τον κρατήσουμε στην κατάψυξη σε μπολ ή στο ψυγείο για 3 μέρες. 








0 comments