Υλικά
- 10 μεγάλα μανιτάρια πορτομπελο,άσπρα ή πλευρωτους
- 1 κούπα ρύζι κίτρινο
- 1/2 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κσ ξίδι μπαλσαμικο
- 1 κσ μαϊντανό
- Αλάτι - πιπέρι
- 1/3κουπας ελαιόλαδο
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια. Δεν τα πετάμε, τα ψιλοκόβουμε και τα χρησιμοποιούμε κι αυτά.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι και βάζουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα για λίγα λεπτά με το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αφήνουμε να τσιγαριστουν για 1 λεπτο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ξίδι μπαλσαμικο και προσθέτουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά και μετά ρίχνουμε μια κούπα απ το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις τραβήξει το ζωμό ρίχνουμε σταδιακά και τον υπόλοιπο, περιμένοντας πάντα να "σωθεί "πριν ρίξουμε το επόμενο.
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments