Redvelvet cheesecake
Υλικά
- 5 μέτρια αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι γοχ
- 1 /3 κούπας γάλα
- 3 κσ ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 /4 κγ σόδα
- 1/4 κγ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης(πάστα)
- 1 κγ κακάο σκόνη
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 300 γρ κρέμα γάλακτος
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
Για το redvelvet κέικ, θέλουμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Κοσκινιζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπεικιν, τη σόδα και το κακάο.
Διαλύουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης στο γάλα.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά και να ασπρίσουν .
Προσθέτουμε το γάλα με το χρώμα και το λάδι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που κοσκινισαμε με το μπεικιν, τη σόδα και το κακάο.
Στο ταψί της κουζίνας μας στρώνουμε μια λαδόκολλα, Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα απλώνοντας το να καλύψει όλο το ταψί. Ψήνουμε για 14 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Ελενχουμε αν ψήθηκε, βυθίζοντας ενα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα :Έχουμε βγάλει νωρίτερα το τυρί κρέμα απ το ψυγείο.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη για λίγα λεπτά στο μίξερ να αφρατέψουν
Προσθέτουμε και χτυπάμε μαζί και την κρέμα γάλακτος να αφρατεψει καλά. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικης και αφήνουμε για λίγο στό ψυγείο.
Προσθέτουμε και χτυπάμε μαζί και την κρέμα γάλακτος να αφρατεψει καλά. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικης και αφήνουμε για λίγο στό ψυγείο.
Σύνθεση :
Ενα τσέρκι 10εκ.
Χρησιμοποιούμε τον πάτο απ το τσέρκι μας σαν κούπ πατ και κόβουμε τις καρδιές. Θα χρειαστούμε 3 στρώσεις για κάθε cheece κέικ.
Το παντεσπάνι θα μας βγάλει 3 cheece κέικ.
Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα την πρώτη καρδιά και βάζουμε λίγη απ την κρέμα. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη και βάζουμε ξανά από πάνω λίγη κρέμα ακόμα. Συνεχίζουμε και με την τρίτη βάση σε σχήμα καρδιάς.
Καλύπτουμε με λίγη κρέμα ακόμα.
Κάνουμε το ίδιο και με τις υπέροχες καρδιές που κόψαμε.
Απ τα περισσεύματα του κέικ τρίβουμε με ένα τρίφτη λίγο κέικ και καλύπτουμε τα πλαϊνά του γλυκού για διακόσμηση.
Αν θέλουμε από πάνω κάνουμε ροζετες ή με ενα κούπ πατ κόβουμε μικρές καρδιές και τις βάζουμε από πάνω.
Μπορείτε όμως να το διακοσμήσετε με το δικό σας γούστο.
Καλή επιτυχία!!!!!
0 comments