Τσουρεκάκια γεμιστά
Υλικά
- 350 γρ χλιαρό γάλα
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 250 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1κγ κακουλε
- 1 κγ μαχλεπι
- 1/4 κγ αλάτι
- 2 κγ κρέμα πορτοκάλι Χρύσας γεύσεις ή ξύσμα πορτοκαλιού
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο
- 650 γρ Αλεύρι για τσουρέκια
- 300 γρ γάλα
- 50 γρ ζάχαρη
- 2 κσ κρέμα πορτοκάλι Χρύσας γεύσεις ή ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κσ βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κρόκο αυγού για να αλείψουμε τα τσουρέκια πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και απ την ποσότητα της ζάχαρης ρίχνουμε 1κγ, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα :βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα να ζεσταίνεται, κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζάνι να διαλύσουμε την κρέμα αραβοσιτου, ρίχνουμε στο γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει η κρέμα, κατεβάζουμε και προσθέτουμε τον κρόκο και το βούτυρο. Αφήνουμε με μεμβράνη να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά που αφήσαμε να ενεργοποιηθεί, ρίχνουμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, το μαχλεπι, το κακουλε, την κρέμα πορτοκάλι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά πρώτα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Όταν το ζυμάρι μας δεν κολλάει στα χέρια, είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
Βγάζουμε στον πάγκο το ζυμάρι και το χωρίζουμε στη μέση.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο 42×38. και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει παντού. Διπλώνουμε στη μέση το φύλλο και πατάμε ελαφρά με τον πλάστη.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε χοντρές λουρίδες κατά μήκος.
Αν θέλετε επιμηκύνετε τις λουρίδες να γίνουν πιο μεγάλες.
Αραιώνουμε τις λουρίδες σε ένα ταψί και τις στρίβουμε με τα χέρια μας και 2 με 3 φορές.
Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο ζυμάρι.
Πριν το ψήσιμο αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Για την κρέμα πορτοκάλι Γεύσεις Χρύσας
0 comments