Κουλουράκια βουτύρου



Κουλουράκια βουτύρου 

Υλικά

900 γρ αλεύρι γοχ

220 γρ βούτυρο

4 μέτρια αυγά 

300 γρ ζάχαρη 

80 γρ γάλα φρέσκο

90 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι 

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 

1 κγ αμμωνία 

2 κγ μπεικιν 

2 βανίλιες 

1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο για το αλειμμα

Εκτέλεση 

Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλεύρι το κοσκινίζουμε. Το γάλα το βγάζουμε μισή ώρα νωρίτερα απ το ψυγείο. Τα πορτοκάλια να είναι εκτός ψυγείου. 

Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά  να αφρατέψουν μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο. 

Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα στο μείγμα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά. 

Προσθέτουμε το γάλα, στο χυμό θα  διαλύσουμε την αμμωνία και θα το προσθέσουμε ολο μαζί. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με το μπεικιν και τις βανίλιες. Σταματάμε και ανακατεύουμε με το χέρι. Ίσως κολλάει ελάχιστα το μείγμα. Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι γιατί θα σφίξει πολύ το μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. 

Πλάθουμε πλεξιδες 25γρ η κάθε μία και τις αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολλα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά 

Η ζύμη θα μας βγάλει 55 κομμάτια. 



0 comments