Μπισκότα κανέλας

 


Μπισκότα κανέλας με λεμονάδα

Υλικά 

500 γρ αλεύρι γοχ 

1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο (150 ml)

3/4 φλυτζανιού ζάχαρη (120 γρ)

1 κγ κανέλα

1 κγ μπέικιν

1 πρέζα γαρύφαλλο

160 ml λεμονάδα με ανθρακικό

Ξύσμα λεμονιού

1 /2 φλιτζάνι κανελοζάχαρη για να περάσουμε τα μπισκότα. 

Εκτέλεση 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Χτυπάμε με το σύρμα το λάδι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη λεμονάδα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και με τα χέρια μας ζυμώνουμε ελαφρά το μείγμα.

Πλάθουμε μπαλάκια 25 γρ το ένα.

Βουτάμε κάθε μπαλάκι σε κανελοζαχαρη και τα αραδιαζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Παίρνουμε ένα σουρωτήρι τσαγιού και πατάμε πάνω από κάθε μπισκότο να δώσουμε σχήμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογο το φούρνο μας.
Η ζύμη θα μας βγάλει 42 μπισκότα. 


0 comments