Σταφιδόπιτα αλάδωτη

 


Υλικά 


2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (400 ml )

1 φλιτζάνια μέλι (280 γρ)

3/4 φλιτζάνι ταχίνι ( 180 γρ)

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 450 γρ)

100 γρ σταφίδες 

70 γρ αμύγδαλα 

50 γρ καρύδια 

1κγ κανέλα 

3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν

3 βανίλιες

1 κγ σόδα

    

Εκτέλεση 


Βάζουμε τις σταφίδες σε λίγο βραστό νερό να φουσκώσουν και τρίβουμε το καρύδι χοντρό κομμένο. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν και τις βανίλιες. 

Παίρνουμε ένα ταψί 30×24,αλείφουμε με ένα πινέλο ταχίνι και πασπαλίζουμε αλεύρι. 

Χτυπάμε  με το σύρμα το ταχίνι, το μέλι και το χυμό, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. 

Τέλος ρίχνουμε το καρύδι, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες σταγγισμενες καλά να φύγουν τα νερά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι  και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά.



0 comments